Pastirčkova in pastiričina dežela na Štularjevi planini
Brez dobička - inovativne družbene storitve d.o.o.
Slika projekta
Pastirčkova in pastiričina dežela na Štularjevi planini

Prvinsko naravno okolje je sinonim za Jezersko. Razvajanje s pogledi na  ostenja Kamniško Savinjskih Alp in odkrivanje naravnih posebnosti Planšarskega jezera, ledenika pod Skuto, slapu Čedca, gozdov ter zdravilne mineralne vode, Jezerske slatine. Opazovanje črede avtohtone pasme jezersko-solčavskih ovac, odkrivanje biotske pestrosti preko 1000 različnih rastlinskih vrst ter neprecenljive kulturne dediščine starih domačij, etnografskega muzeja, Jenkove kasarne, cerkvic na prav posebnih lokacijah ter njihovih fresk. Razvoj doline je usmerjen k tradiciji in ohranjanju neprecenljivih naravnih vrednot. In z roko v roki z domačini boste del te zgodbe tudi vi. Slabo uro hoda nad izhodiščem, ob planinski poti k Češki koči, najdemo prelepo Štularjevo planino. Po dolgih letih propadanja je planina prišla v sklop Šenkove kmetije in revitalizacija planine je postala del vizije razvoja doline.

A izzivov je veliko tudi za utrjene domačine, ki kljub pomoči prijaznih škratov in dobrih vil, ki se skrivajo v teh krajih, vsega ne zmorejo sami. Zato potrebujemo vašo pomoč. Pri širjenju zarasle planine, popravilu obstoječe koče, ureditvi oskrbe z vodo in elektriko, ureditvi okolice, izdelavi ograje za živino in strehe za govejo živino, ki jo želimo vrniti na planino. In številnih drugih delih.

Vse s ciljem, da bo planina ponovno zaživela. Še več – na njej bo domovala Pastirčkova in pastiričina dežela, kjer bomo omogočili da planino obiščejo oz. na njej bivajo otroci in obudijo veščine in spretnosti, ki jih potrebujeta pastirček in pastirica. Pozabljena znanja o naravi, živalih, gorskem svetu, ohranjanju naravne in kulturne dediščine ter življenju v sozvočju z naravo so le del tega. Vzgoja otrok v naravnem okolju bogate jezerske tradicije zgodb in pripovedk, šaljivi preizkusi njihovih spretnosti ter pridobitev naziva pastirčka ter pastirice in pastirske palice bodo izzivi in nepozabna doživetja zanje.

Del sredstev bomo namenili za potrebe revitalizacije planine ter izvajanje programa Pastirčkove in pastiričine dežele, tudi za udeležbo otrok, ki so iz socialno prikrajšanih družin. Če bo mogoče bodo pri naših obiskih vključeni tudi otroci iz ranljivih skupin. Da nam ne bo pretežko bodo za gostoljubnost poskrbeli domačinov ter domača hrana in pijača. Tako bomo lažje pustili naš družbeno koristen odtis v tej prelepi dolini.  Turizem z  učinkom nam omogoča, da na prijeten način so-ustvarjamo boljši in lepši svet.

Podatki

0%

Višina naložbe: 1.000,00 EUR

Investirano: ni še investicijPartner št. 1Brez dobička - inovativne družbene storitve d.o.o.

Britof 469
4000 Kranj

Poročila

Ime Prenos dokumenta

Podatki

0%

Višina naložbe: 1.000,00 EUR

Investirano: ni še investicijPartner št. 1Brez dobička - inovativne družbene storitve d.o.o.

Britof 469
4000 Kranj

Namenitev dela dohodnine

Sklad družbenih naložb SDN05

loading...

×
Copyrights © 2021 Sklad 05 - ustanova za družbene naložbe.