BiTtkov svet zelenih skrivnosti
Brez dobička - inovativne družbene storitve d.o.o.
Slika projekta
BiTtkov svet zelenih skrivnosti

Banjška in Trnovska Planota (BiT Planota) je čudovit svet, ujet med Idrijsko-Cerkljansko hribovje in Vipavsko dolino, poln naravnih lepot. V tem skritem delu Slovenije vse diši po drevesih, svežini, travah, zeliščih, po kravah in konjih, po hribih in morju. Na Planoti sredi neokrnjene narave, na trenutke divje in neukročene, med gozdovi, hribi, pašniki in jasami ponovno odkrijemo prvinsko naravo v okolju in sebi.

Tu domuje BiTko, škrat za male in velike otroke, ki mu iz ušes poganjajo zelene veje. Ljubi naravo, pristnost in zelišča. V Zeliščnem centru Grgarske Ravne skrbi za svet zelenih skrivnosti in tam vas lahko popelje v zgodovino, sedanjost in prihodnost zeliščarstva na Planoti. A le če ima dovolj časa, zato mu je potrebno malce pomagati, ker dela kar noče zmanjkati. Spomladi bomo prekopavali zeliščne vrtove ter posadili zelišča. Poleti in jeseni bomo z BiTkom obirali zelišča, jih shranjevali ter sušili. Če bo mogoče bomo pripravili tudi zeliščno sol ali druge unikatne izdelke, se pod njih podpisali in jih pripravili za prodajo. Vse to bomo zmogli, ker nam bodo pri tem pomagali invalidi iz Medobčinskega društva slepih in slabovidnih Nova Gorica, če bo mogoče pa tudi otroci in mamice iz solkanskega materinskega doma Zavoda Karitas Samarijan, za katere bo preživet dan v naravi lepo darilo. Tudi zato, ker bo dan vključeval sprehod po vasi Dragovica, kjer ne manjka zajcev, koz in drugih domačih živali in ker bomo spotoma našli čas za družabne igre. Za vse nas pa bo darilo znanje o zeliščih, ki ga bomo pridobili ter čudoviti, sveži okusi jedi ter napitkov iz zelišč, ki jih bomo skupaj pripravili.

Del sredstev bomo namenili za ohranjanje in nakup sadik, semen in opreme za zeliščni center. Izkupiček od izdelkov, ki jih bomo uspeli pripraviti in kasneje prodati bo namenjen za programe invalidskega društva in programe podpore mamicam in otrokom, ki bodo z nami. Turizem z  učinkom nam tako omogoča, da na prijeten način so-ustvarjamo boljši in lepši svet.

Potrebna oprema: primerni čevlji in obleka.

Podatki

0%

Višina naložbe: 1.000,00 EUR

Investirano: ni še investicijPartner št. 1Brez dobička - inovativne družbene storitve d.o.o.

Britof 469
4000 Kranj

Poročila

Ime Prenos dokumenta

Podatki

0%

Višina naložbe: 1.000,00 EUR

Investirano: ni še investicijPartner št. 1Brez dobička - inovativne družbene storitve d.o.o.

Britof 469
4000 Kranj

Namenitev dela dohodnine

Sklad družbenih naložb SDN05

loading...

×
Copyrights © 2021 Sklad 05 - ustanova za družbene naložbe.