Trška gora – srce vinogradništva
Brez dobička - inovativne družbene storitve d.o.o.
Slika projekta
Trška gora – srce vinogradništva

Dolenjska je pokrajina znotraj vinorodne dežele Posavje, ki se poleg vseh barvnih danosti ponaša tudi z vinorodnimi goricami, na katerih vinogradniki z vso predanostjo pridelujejo vrhunska bela in rdeča vina. Ena od večjih pridelovalnih območij je Trška gora, ki se razprostira nad samim Novim mestom in je priljubljena točka mnogih pohodnikov, kolesarjev, ljubiteljev narave, gojiteljev vinske trte in proizvajalcev vin. Na vrhu se razprostira cerkev sv. Marije, ki k sebi vabi številne pohodnike, romarje in  iskalce naravnih zakladov. Vsakdo, ki jo obišče, je  nagrajen s čudovitim razgledom na Novo mesto, dolino zelene lepotice reke Krke in na Gorjance, kjer svojo strugo utira izvir Gospodična, ki obljublja večno lepoto. Njena barvitost je vedno čudovita od zgodnje pomladi, skozi vroče poletje, ob barviti jeseni do zime, ko se Trška gora odpravi k počitku. Svoj razcvet doživi v jeseni,  ko »žetev« naznanjajo  klopotci in veseli vriski trgačev. Ker so vinogradniška in kletarska dela preko celega leta, so naši vinogradniki aktivni, delavni in elana polni od pomladi do jeseni, zato v svojo družbo radi povabijo vesele ljudi, da se z njimi poveselijo  ob kozarčku rujnega.

Pravijo: »Več nas je, bolj luštno je.« Zato tudi vas vabijo v to veselo druščino, kjer boste lahko skupaj z njimi obrezovali, vezali in negovali trte, da bodo obilno in bogato rodile. Skupaj z njimi boste grozdje obrali in ga stisnili v sladek mošt ter  skozi kletarske veščine pridelali odlično vino, ki ga boste s svojimi čutili tudi okušali ob izkušenih enologih. V podporo in pomoč vam bodo dijaki Kmetijske šole Grm in biotehniške gimnazije, ki so skozi izobraževanje in delo »sostanovalci« čudovitega predela Trške gore. 

Na Trški gori boljši in lepši svet so-ustvarjamo z druženjem ob domači hrani in pijači, kar ljudi povezuje in predstavlja pomemben delež pri ohranjanju kulturne dediščine in ljudskega izročila. Vabljeni tudi vi, da bomo boljši in lepši svet so-ustvarjali skupaj.

Pri tem druženju bomo združili prijetno s koristnim, saj bo del sredstev namenjen dijakom, ki potrebujejo pomoč pri premagovanju ekonomsko-socialnih ovir.

Podatki

0%

Višina naložbe: 1.000,00 EUR

Investirano: ni še investicijPartner št. 1Brez dobička - inovativne družbene storitve d.o.o.

Britof 469
4000 Kranj

Poročila

Ime Prenos dokumenta

Podatki

0%

Višina naložbe: 1.000,00 EUR

Investirano: ni še investicijPartner št. 1Brez dobička - inovativne družbene storitve d.o.o.

Britof 469
4000 Kranj

Namenitev dela dohodnine

Sklad družbenih naložb SDN05

loading...

×
Copyrights © 2021 Sklad 05 - ustanova za družbene naložbe.