Boljša prihodnost zapuščenih psov in mačk
TURK zavetišče za živali d.o.o.
Slika projekta

Sklad 05 z zbranimi sredstvi iz sklada SDN05 financira splošno koristni namen

Boljša prihodnost zapuščenih psov in mačk

V Zavetišču Turk se že 17 let zavzemajo za boljšo prihodnost  zapuščenih psov in mačk. Nahajajo se v  majhni vasi pod Gorjanci, kjer nudijo zavetje zapuščenim ter izgubljenim malim živalim ter skrbijo za to, da čim prej najdejo svojo srečo. Skrb za živali je del vsakdana, je poslanstvo, ki ga opravljajo srčno in požrtvovalno. Živalim je pri njih lepo. Vse imajo svoje ležišče, dobro hrano, poskrbljeno je za njihovo zdravje, izberejo jim lepa imena, jim namenijo veliko časa.

Posebej financirani nameni: za oskrbo živali nad 30 dni, za oskrbo zanemarjenih živali – pasji frizer, za operacije poškodovanih živali,  za oskrbo bolnih živali, - veterinarski stroški, za nabavo kakovostne hrane in pleničnih podlog za mladičke, za nabavo mačjega peska.

Živali bivajo pri njih dokler jim ne najdejo doma, kar po večini traja dosti dlje kot ”zakonskih” 30 dni. Denar se namenja za oskrbo živali, ki na nov dom čakajo več kot 1 mesec, to je čas, ko oskrbo krije občina, od 31. dne dalje, pa so vse živali v zavetišču na njihove stroške.  V zavetišču dalj časa ostanejo mladički, ki še niso dovolj stari za cepljenje stekline in sterilizacijo, bolne in poškodovane živali, ki potrebujejo dolgotrajno okrevanje, ostajajo tudi starejši in večji psi, ki trenutno niso tako popularni, kot na primer manjši psi. Dolgo so pri nas tudi ne socializirani psi, ki kot taki še niso primerni za oddajo družinam. V zavetišču se tako porabi ogromno časa za njihovo socializacijo. Pri tem nam velikokrat priskočijo na pomoč tudi prostovoljci, ki imajo s tem izkušnje.

Skratka  v zavetišču opravljajo ogromno dejavnosti za katere potrebujemo dodatni vir financiranja, saj občine, ki so po zakonu dolžne poskrbeti za nikogršnje živali  plačajo oskrbo psov do 30 dni, mačke različno od 3-14 dni, plačajo sterilizacijo psičk,  sterilizacijo in kastracijo muc, vse ostale veterinarske storitve pa so v domeni zavetišča, (zdravljenje, operativno zdravljenje, kastracije kužkov, preventivna cepljenja, testi na nalezljive bolezni).

Podatki

0%

Višina naložbe: 2.000,00 EUR

Investirano: ni še investicijIZPOLNITE ZAHTEVO V ELEKTRONSKI OBLIKI STISKAJTE NEIZPOLNJENO ZAHTEVO

Partner št. 230TURK zavetišče za živali d.o.o.

Zajčji Vrh pri Stopičah 4
8000 Novo Mesto

Poročila

Ime Prenos dokumenta

Podatki

0%

Višina naložbe: 2.000,00 EUR

Investirano: ni še investicijNamenite del svoje dohodnine

Partner št. 230TURK zavetišče za živali d.o.o.

Zajčji Vrh pri Stopičah 4
8000 Novo Mesto

Namenitev dela dohodnine

Sklad družbenih naložb SDN05

loading...

×
Copyrights © 2022 Sklad 05 - ustanova za družbene naložbe.