#GivingTuesday Slovenia - Dobrodelni torek

Kaj je #GivingTuesday?

Imamo dneve za nakupovanje. Black Friday in Cyber Monday. In končno imamo dan ko se lahko zahvalimo in naredimo nekaj dobrega.

Dobrodelni torek, dan za dobrodelnost po vsem svetu.

Pobudnika  dobrodelnega torka sta organizaciji iz ZDA - Belfer Center for Innovation & Social Impact at the 92nd Street Y.

#GivingTuesday so prvič organizirali v ZDA leta 2012, v zadnjih letih je akcija prerasla v svetovni dan dobrodelnosti, v kateri sodelujejo številne države in United Nations Development Programme, TechSoup Global ter druge globalne  organizacije. V vsaki državi ima #GivingTuesday svojega nacionalnega koordinatorja.

#GivingTuesday v številkah

#GivingTuesday Slovenia

Sklad 05 je 13.5.2016 sklenil dogovor o sodelovanju z organizatorji in od leta 2016 dobrodelni torek organiziramo in praznujemo  tudi v Sloveniji.

Nevladne organizacije, družine, podjetja, ustanove, posamezniki in vsi, ki želite pomagati sodelujejo z enim samim namenom: spodbujati dobrodelnost. Ideja je preprosta. Vsakdo lahko najde način kako lahko naredi nekaj dobrega ali nekaj podari. In svojo dobrodelnost predstavi ter postane del svetovnega gibanja za spodbujanje dobrodelnosti.

#GivingTuesday 2016

Letos je to dobrodelni torek 29. novembra 2016.

Kako lahko sodelujem?

Sklad 05 bo v okviru akcije zbiral dohodninske namenitve in SMSe za akcijo Dobrodelni torek. Dan za zaposlovanje.

Lahko pa seveda predlagate svoje akcije in dejavnosti. Če vas zanima sodelovanje nam pišite na info@sklad05.si in dogovorili se bomo za sodelovanje.

Dodatne informacije

Spletna stran www.dobrodelnitorek.org

Copyrights © 2022 Sklad 05 - ustanova za družbene naložbe.